Categorieën

Hoe vertel jij dat je zwanger bent?

Na verschillende symptomen zoals misselijk zijn in de ochtend, niet lekker in je vel zitten en gevoelig zijn voor bijna alles, heb je de test gedaan om te bevestigen wat je stiekem al wist. En wat blijkt? Je had gelijk! Het plusje komt tevoorschijn of tegenwoordig de woorden ‘ZWANGER’ in het schermpje! Maar hoe vertel je het aan je partner, familie en vrienden? De redactie is voor je de straat op geweest en hebben voorbijgangers gevraagd naar hoe zij dit heugelijke nieuws hebben gebracht of hoe ze dit zouden doen als het zover is.

“Ik was de hele tijd al een beetje ziek. Dus ik zei tegen mijn man dat ik mijn temperatuur maar eens op ging nemen. In plaats daarvan deed ik de test. Toen ik een positieve uitslag kreeg, heb ik hem erbij geroepen en gezegd:“Schat, ik kan deze meter niet lezen! Kun jij me even helpen?” Toen hij door kreeg wat hij in zijn handen had, was hij helemaal door het dolle! Dat gezicht vergeet ik nooit meer!”

“Ik zou mijn vriendinnen allemaal tegelijk uitnodigen, onder het mom om weer eens bij te kletsen. We hebben bij deze avondjes altijd lekkers op tafel staan zoals m&ms. Deze kun je online zelf ontwerpen en bestellen. Ik zou dan babyroze en –blauwe bestellen met de uitgerekende datum erop en dan later op de avond in een schaaltje op tafel zetten, met de camera in de aanslag!”

“Het is bijna Vaderdag. Dan zijn er altijd van die leuke kaartjes met teksten als ‘Super Papa’. Ik ga er hier eentje van uitzoeken en als ik dan zwanger ben, ga ik de kaart aan hem geven met als afzender mamma en baby.”

“Mijn vriend en ik waren net op vakantie geweest en mijn moeder wilde daar natuurlijk heel graag de foto’s van zien, dus ik had een foto van ons tweetjes met een positieve test ertussen gezet. We gingen vrij snel door de foto’s heen. Toen ik zei: “En hier kwamen we erachter dat ik zwanger ben” ging ik ook gelijk door naar de foto erna. Ze had het eerst niet eens door! Daarna barstte ze in tranen uit. Een van onze meest gelukkige moeder en dochter momenten!”

“Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, heb ik het boek ‘Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!’ van Kluun gekocht. Wij kopen af en toe wel eens cadeautjes voor elkaar, dus die heb ik hem dezelfde avond verpakt gegeven. Niet alleen leuk, maar ook echt een nuttig boek!”

Allemaal leuke verhalen. Zeker weten dat jij je dierbaren nu ook op een originele manier kunt verrassen! Voor nog meer ideeën, ga je naar Pinterest.

Alvast een beetje inspiratie opdoen als het gaat om het geboortekaartje? Kijk dan eens op KaartopMaat.nl. Hier vind je de meest uitgebreide collectie geboortekaartjes van Nederland. Van kaartjes met humor tot simpel maar stijlvol. Voor iedereen is er iets wils. 

Lieve geboortekaartjes


You must be logged in to post a comment.