Categorieën

Wat je moet weten over baby’s

Vandaag een paar ‘amazing facts’ over baby’s, die voor iedereen leuk zijn om te weten. Of je nou zwanger bent of niet! Naast dat deze feitjes ontzettend leuk zijn, kunnen ze ook heel handig zijn wanneer je je kindje beter wilt leren begrijpen. 

Bijzondere feiten:
1. Pasgeboren baby’s draaien over het algemeen hun hoofd meer naar rechts dan naar links.
2. Menselijke baby’s zijn de enige wezens die lachen naar hun ouders. De eerste lach zal tussen de vier en zes weken na de geboorte verschijnen.
3. Deskundigen zeggen dat het schudden van ‘nee’ voortkomt uit het wegdraaien van het hoofd als baby, wanneer je geen honger meer hebt.
4. Een baby weet meteen bij de geboorte zijn moeder te herkennen aan de geur en stem. Het duurt een paar weken voor een baby zijn moeder kan onderscheiden van andere volwassenen.
5. Bij de geboorte hebben baby’s nog geen knieschijven. Knieschijven zijn pas volledig ontwikkelt na zes maanden.
6. Na zeven maanden kan een baby pas slikken en ademen tegelijkertijd.
7. In de eerste drie à vier maanden verliezen de meeste baby’s het haar waarmee ze geboren zijn.
8. Een baby kan geen zout proeven tot het vier maanden is.
9. Baby’s worden geboren met een natuurlijk vermogen om te kunnen zwemmen en hun adem in te houden. Alleen verdwijnt dit instinct kort na de geboorte.
10. Baby’s worden niet geboren met tranen die ontstaan door verdriet om iets. Ze hebben alleen genoeg tranen om de ogen gezond te houden en als reflex te dienen wanneer het oog last heeft van irritatie. Wanneer de baby tussen de twee en vier maanden oud is zal het gaan huilen wanneer hij/zij overstuur is.

Ga je bijna bevallen en vind je het leuk om deze informatie te delen met anderen? Maak dan jouw eigen geboortekaartje op deze site! Zo kun je jouw eigen creatieve geboortekaartje vandaag nog samenstellen. Ben je niet zo goed in ontwerpen en laat je het liever aan de professionals over? Klik dan hier voor leuke kant- en klaar geboortekaartjes.

 

kaartjes


You must be logged in to post a comment.