Categorieën

Trendy geboortekaartjes!

Geboortekaartjes zijn een middel om de wereld te laten dat er een kindje geboren is. Voor ons is het niet meer weg te denken en hoort het er helemaal bij. Maar dat is niet altijd zo geweest….

Pas vanaf de jaren ’40 en ’50 werden geboortekaartjes verstuurd. Deze kaartjes werden alleen verstuurd door de welgestelde mensen. Tegenwoordig kunnen geboortekaartjes door iedereen verstuurd worden.

Het uiterlijk van de kaartjes is door de jaren heen sterk veranderd. Op de allereerste kaartjes werd niet meer dan het nodige geplaatst. Ze waren meestal klein, wit en zonder een afbeelding. Door de jaren heen veranderde dit. Van klein en wit, naar groot, gekleurd en met afbeelding. Ook wordt er steeds meer tekst geplaatst. Naast de noodzakelijke tekst wordt nu ook vaak een gedichtje geplaatst.

De trends van nu zijn heel anders dan vroeger. De kaartjes hebben een stoere uitstraling. Er worden kaartjes gekozen met een stoere print en donkere kleuren. Ook de afbeeldingen worden er op aangepast. Vaak wordt de baby vol trots gepresenteerd op het geboortekaartje door middel van een foto. Ook dit is echt van deze tijd. Tegenwoordig speelt humor een grote rol bij een geboortekaartje. Er worden steeds vaker grappig teksten en afbeelding gebruikt. Je moet natuurlijk een geboortekaartje kiezen die qua afbeelding en tekst het best bij jullie past.

Uit de collectie ‘Stoere vrolijke jongens’

Uit de collectie ‘Urban’.

 

Ben jij op naar een trendy geboortekaartje met een stoere uitstraling? Neem dan een kijkje op kaartopmaat.nl. Er zijn vele verschillende collecties, dus voor ieder wat wils!


You must be logged in to post a comment.