Categorieën

Een babyshower organiseren doe je zo

De kleine is op komst! En dat mag gevierd worden. Waarschijnlijk is je echtgenoot druk bezig geweest om het hele huis en de rest van jullie leventje aan te passen op de komst van jullie kleine, het wordt dus hoog tijd om de baby aan jullie nieuwsgierige familie en vrienden te presenteren. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt je bevalling pas even geleden achter de rug en voelt je waarschijnlijk nog niet top fit, daar komt bij dat je baby nu alle aandacht nodig heeft. Daarom maken we het graag wat makkelijker voor je.
Traditionele regels
Traditioneel gezien is een babyshower niet voor familieleden en alleen voor vrouwen. Op de babyshower worden vriendinnen uitgenodigd, om zo samen de ervaringen en kennis te delen op het aanstaande moederschap. Normaal gesproken is een babyshower ook enkel bedoeld voor de eerste zwangerschap van een moeder. Maar regels zijn er om gebroken te worden. Een babyshower moet ongedwongen zijn! Wanneer hierbij familieleden of mannen worden uitgenodigd, moet dit natuurlijk geen probleem zijn.

Wanneer?
Het is gebruikelijk om de babyshower te houden net na de zwangerschap, wanneer je kindje net geboren is en in een stabiele toestand verkeert, maar dat hoeft niet. Veel vrouwen kiezen er ook voor om de babyshower 2 maanden voor het einde van de zwangerschap te houden, omdat ze dan nog fit genoeg zijn om een feestje te doorstaan en er is meer zekerheid over het verloop van de zwangerschap.

Uitnodigingen
En vergeet natuurlijk niet om je gasten uit te nodigen! Het zou kunnen dat er mensen zijn die hun partner of familie mee nemen, dus het is handig om van te voren een soort gastenlijst op te stellen. Vraag je gasten dus om door te geven wie ze mee willen nemen. Je kunt je babyshower natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt, maar klein met een hecht groepje vrienden of familieleden is ook zeer prettig.

Er bestaan maar weinig aanbieders die een babyshower-kaart aanbieden. KaartOpMaat.nl heeft een eigen lijn voor babyshowerkaarten, maar geeft je ook de mogelijkheid om je favoriete kaart zelf aan te passen. Zo maak jij je makkelijk en snel je eigen persoonlijke kaart online en laat je hem direct versturen naar al je vrienden en familie. Een leuke maar vooral makkelijke bezigheid.

 

Kaartjes voor een babyshower


You must be logged in to post a comment.