Categorieën

Baby must haves

Baby must havesWatch Full Movie Online Streaming Online and Download

Ben je zwanger en ga je binnenkort bevallen? Zorg er dan voor dat je alles in huis hebt voordat de kleine komt. Het zou vervelend zijn als je je baby moet verschonen en er achter komt dat er geen luiers zijn. Om je op weg te helpen vind je hier een lijstje met spullen die je zéker kan gebruiken!

Kleren. Uiteraard heeft jouw kindje net als jij kleren nodig. Ga alleen niet al te enthousiast shoppen, zonder dat je van tevoren research hebt gedaan. Je hebt namelijk verschillende maten van babykleertjes. Zo heb je kleren voor pasgeborenen, 3 maanden oud, 9 maanden oud etc. Het is handig om van elke soort een aantal kleertjes in huis te hebben. Voor de categorie ‘pasgeborenen’ is het verstandig niet al te fanatiek hele voorraden in te slaan. Er zijn namelijk ook baby’s die deze fase overslaan en meteen naar de kleertjes voor 3 maanden oud gaan.

Tip: Handige kleertjes zijn: rompertjes, legging-broek, muts, sokken, vest, schoenen en wanten. Neem niet te strakke kleren, waarin jouw kindje moeilijk kan bewegen (en die je tevens moeilijk uitkrijgt tijdens het verschonen).

Luiers. Luiers kun je nooit teveel hebben! Ter indicatie: een pasgeboren baby gebruikt gemiddeld tussen de 10 en 15 luiers op een dag. Wel zijn er verschillende soorten en maten. Het is aan jou om te bepalen welke luiers jij het fijnst in gebruik vindt.

Tip: Kruidvat heeft van zijn eigen merk ook luiers. Deze zijn vaak een stuk voordeliger en kunnen een hoop kosten besparen.

Vergeet overigens niet een commode aan te schaffen (of zelf te maken). Dit kan een hoop gedoe schelen. Bedek de muur waar je de commode tegen plaatst met een plank o.i.d. Zo blijft jouw muur schoon, fris en beschermt tegen ongelukjes.

– Onderweg
Wil je lekker met je kindje naar buiten? Dan is een kinderwagen wel zo handig. Je hebt verschillende soorten en maten. Ga je vaak met het openbaar vervoer? Dan is het misschien verstandig om een opklapbare kinderwagen aan te schaffen. Reis je liever met de auto? Schaf dan een kinderzitje aan. Pas op met het kopen van tweedehands kinderzitjes! Wanneer een kinderzitje namelijk is blootgesteld aan een auto-ongeluk, dan is dit zitje niet meer bruikbaar. Wees er dus zeker van, dat dit niet het geval is.

– Eten en drinken
Het kan heel handig zijn om een voedingskussen te hebben. Deze kussens geven maximale ondersteuning wanneer je de fles geeft. Niet alleen fijn om jouw baby in de juiste positie te leggen, maar ook voor jouw rug en nek.

Ga je borstvoeding geven? Zorg er dan voor dat je alle middelen in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan een borstvoedings-bh. Daarnaast is het verstandig tussen de 6 en 12 flessen in huis te hebben. Er zullen er namelijk altijd wel een paar in de vaatwasser zitten. Er is ook verschil in grootte, zorg er dus voor dat je verschillende maten in huis hebt. Naarmate je kindje ouder wordt, zal het meer drinken en dus een grotere fles nodig hebben.
Tip: Vergeet niet de speen voor op de flessen! Hiervan heb je hetzelfde aantal nodig als van de flessen.

Wanneer je kindje begint te eten is het handig om kommetjes en lepeltjes aan te schaffen. Er zijn speciale lepels voor baby’s. Deze zijn van rubber of plastic gemaakt en zijn klein genoeg voor de baby zijn mond.

Tip: Vergeet niet een slabbetje aan te schaffen. Kies hierbij voor slabbetjes met een drukknoopje of klitteband. Deze zijn makkelijker af te doen dan eentje die uit één deel bestaat.

– Praktische zaken
Heb je al nagedacht over een geboortekaartje? Op Kaartopmaat.nl vind je tal van leuke geboortekaartjes, die al kant-en klaar zijn. Lekker makkelijk dus! Wil je liever zelf iets ontwerpen? Dat kan ook. Zo kun je foto’s uploaden, kaders toevoegen, teksten neerzetten etc. Met de verschillende categorieën zit er voor iedereen wel iets tussen.

geboortekaartjes


You must be logged in to post a comment.